Wat is jouw loopbaan?

loopbaanadvies-outplacement

Weet jij wat een loopbaan is? Veel mensen weten dit niet en krijgen gelijk een rood gezicht wanneer je het aan hun zou vragen. Loopbaan is simpel gezegd al jouw banen bij elkaar. Dus eigenlijk jouw carrière leven. Jouw loopbaan begint bij jouw eerste betaalde baan en eindigt bij iedere nieuwe baan die jij krijgt. Al is je eerste baan het aardbeien plukken bij de boer die dichtbij woont of het werken in een supermarkt. Jouw loopbaan begint daar en vanuit daar vorm jij jouw gehele carrière. Een loopbaan kan heel belangrijk zijn sinds daar alles bij hoort. Jouw allereerste baan waar jij zoveel van had geleerd. Hoe het solliciteren werkt. Hoe je eerste sollicitatiegesprek gaat en hoe de eerste overeenkomsten worden getekend. Natuurlijk is dit een hele spannende ervaring en wil je het graag gelijk goed doen. Omdat je het graag goed wilt doen zoek je veel op het internet en vraag je aan je ouders of vrienden om tips en tricks tijdens het solliciteren. Veel mensen vinden dit fijn, maar wist je dat hierdoor je vaak alles compleet vergeet en je sollicitatie fout kan gaan. Een grote nachtmerrie die niemand wilt hebben. Dus onthoud dat je altijd rustig aan moet doen tijdens het solliciteren.

loopbaanbegeleiding-outplacement

Wat heb ik aan mijn loopbaan?

Je denkt waarschijnlijk wat is er nu zo handig aan je loopbaan? Je loopbaan is er om bij te houden welke banen je hebt gehad. Dit staat meestal ook op je cv, maar wanneer je veel verschillende banen hebt gehad past dat nauwelijks op je CV en als je iets weet over het maken van een CV is dat het niet te veel blaadjes mag bevatten. Hierdoor wordt het bedrijf waar je solliciteert helemaal verward en is het onoverzichtelijk ook moeten ze veel lezen waar niemand eigenlijk zin in heeft. Je kan hierdoor goed bijhouden welke banen je hebt gehad en welke je het beste kan opschrijven op jouw CV. Als je bijvoorbeeld gaat solliciteren bij een restaurant kan je beter op je CV zetten dat je al een keer hebt gewerkt in een restaurant dan dat je aardbeien hebt geplukt bij de boer die in de buurt woont. Natuurlijk schrijf je niet 1 werkervaring op je cv, maar zoveel mogelijk.

In je loopbaan heb je ook verschillende fases. Door middel van deze fases kan jij ongeveer zien hoe ver jij bent door de fases heen. De fases deel je door 3. De eerste fase is de beginnersfase. Dit is je eerste baan dus je eerste ervaring om werkzaam te zijn. De tweede fase is het gemiddelde. Je weet hoe het allemaal ongeveer moet. Je kan al veel zelf, maar je weet nog lang niet hoe alles exact moet. En de laatste fase is de derde fase met andere woorden de gevorderde fase. Je weet hoe alles moet met je baan en kan uitleggen hoe je alles moet doen. Weet jij ook al in welke fase jij nu zit met je baan die je nu hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *