TenderNed uitgelegd

Wat is TenderNed? Als jij een ondernemer bent heb jij er wellicht al over gehoord. Het is een platform waarop vele aanbestedingen te vinden zijn. Aanbestedingen zijn een soort opdrachten die de overheid aanbiedt aan bedrijven. Via TenderNed worden alle aanbestedingen aangeboden op een manier die overzichtelijk en toegankelijk is. Er is sprake van een systeem dat aan alle Nederlandse wetgeving voldoet. Hierdoor worden een aantal zaken gegarandeerd. Ten eerste dat de opdrachten legitiem zijn en ten tweede dat ieder bedrijf een eerlijke kans maakt op een aanbesteding. Het is namelijk zo dat de overheid geen bedrijven mag discrimineren gedurende de procedure.


Overzichtelijke wijze


Het grote voordeel van een platform als TenderNed is dat alle aanbestedingen snel te vinden zijn en goed gepresenteerd worden. Alle ondernemingen die opdrachten willen ontvangen kijken regelmatig op dit platform om een opdracht uit te zoeken die geschikt is voor hen. Uiteindelijk bepalen overheden wie een opdracht krijgt, denk hierbij aan lokale overheden, regionale overheden en de nationale overheid. De besluitvorming volgt door te kijken naar de kwaliteiten van een bedrijf. Enkele decennia geleden keken overheden voornamelijk naar de prijzen, inmiddels is het zo dat een bedrijf afgerekend wordt op competentie en op de prijs.


Digitaal platform


TenderNed is een digitaal platform en een onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Als jij gebruik wilt maken van dit platform is het belangrijk om voordat jij dit doet eerst goed te kijken hoe het platform werkt. Denk hierbij aan het lezen van informatie op het internet of het bekijken van filmpjes waarin de website uitgelegd wordt. Door goed onderzoek te doen vergroot jij als ondernemer of als eigenaar van een bedrijf de kansen op succes. Verder wordt het platform voortdurend aangepast aan de tijd, waarbij er sprake is van innovatie en ontwikkeling zodat het platform modern en toegankelijk blijft. 

Voordelen


Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het platform. Ten eerste worden alle aanbestedingen op een overzichtelijke wijze gepresenteerd en ten tweede verloopt het proces van aanbestedingen volgens de wet. Daarnaast verloopt het proces digitaal, hierdoor is er geen papier noodzakelijk. Op deze wijze worden vele bureaucratische procedures versneld. Verder is de manier van werken erg eenvoudig gemaakt waardoor het voor vele mensen te begrijpen is. Indien je als ondernemer op Europees niveau opdrachten wil krijgen is er ook een platform onder Tenderned waarbij opdrachten op Europees niveau gepresenteerd worden. 
Kijk op Houseoftenders.nl voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *