Hoedenmaker

Als hoedenmaker ben je als beroep bezig met het maken van hoeden mannen en hoeden voor vrouwen. Wist je dat een hoedenmaker soms zelfs een pettenfabrikant genoemd wordt? Laat dat de specialistische beroeps werklui maar niet horen. Een hoedenmaker vraagt eerst naar de wensen van hoeden mannen en de gelegenheid waarvoor de hoed gebruikt gaat worden. Ook wordt er van tevoren geïnformeerd naar de materialen, kleuren en het budget dat de klant hiervoor ter beschikking stelt. Hoedenmakers zijn vaak perfectionisten en werken met hun eigen creativiteit en discipline om een hoed te maken die geheel naar de wens van de klant is.

Alice in wonderland

In de kinderfilm Alice in Wonderland, die gebaseerd is op de boeken van Lewis Caroll, komt een character voor die hoedenmaker is. Deze gaat bij de naam “Mad Hatter” en soms puur de hoedenmaker. Hij repareert en maakt hoeden, en in de tweede film van alice, alice through the looking glass, is hij een van de hoofdpersonen. Dit karakter is geobsedeerd door het drinken van thee en hij is om onbekende redenen goed in het vechten met een zwaard. Het karakter is eigenlijk altijd te zien met een hoge cilindervormige hoed op zijn hoofd, die vaak verschillende kleuren heeft. In de originele tekenfilm en kinderboeken, had hij aan deze hoed nog een prijskaartje hangen.

De sorteerhoed

Een andere film en mega franchise waarin een hoed een grote rol speelt, is de Harry Potter serie. Hierin is een school voor magie, waarbij een hoed gebruikt wordt om te bepalen bij welk van de vier delen van de school iemand hoort. Het proces is vrij simpel bedacht, waarbij de student op een krukje komt te zitten. Vervolgens wordt een grote , gekrulde en puntvormige hoed op zijn of haar hoofd geplaatst. De hoed zelf is van magie, waardoor deze kan praten en nadenken. Het idee is dat de hoed kan aanvoelen wie en hoe de persoon is, en op basis daarvan een keuze kan maken voor 1 van de vier huizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *