Hoe kun je een verbouwing financieren?

Rente.nl

Je hebt net een beetje geld op je spaarrekening staan, toch moet er een en ander gedaan worden aan je woning. De badkamer is al 14 jaar niets meer aan gedaan, je ziet er tegenop om je gespaarde geld direct weer uit te geven. Op de website Rente.nl kun je eenvoudig zien op welke manier je de verbouwing eventueel kunt financieren. Een doorlopend krediet of persoonlijke lening is misschien wel een goede vorm om de verbouwing te betalen. 

Rente.nl

De overwaarde benutten van je woning

Veel mensen die een verbouwing willen financieren proberen dit te doen van de overwaarde van de woning. Dit betekent dat je woning meer waard is dan de hypotheekschuld die er op dat moment is, is je woning 150.000 euro waard en de hypotheek 100.000 euro dan heb je een overwaarde van 50.000 euro. Door je hypotheek te verhogen komt er een bedrag vrij wat je kunt gebruiken. Op Rente.nl kun je precies zien hoe deze vorm in elkaar zit.

Rente.nl

Wat wordt er ongeveer geleend voor een verbouwing?

Je kunt niet direct zeggen welk bedrag je kunt lenen om een verbouwing te financieren. In feite bepaald je inkomen en je vaste lasten wat er overblijft om te kunnen aflossen. Iedere maand moet je wel kunnen voldoen aan je betalingsverplichting die je bent aangegaan. Op de website Rente.nl kun je de verschillende vormen van financieringen zien, ieder met hun eigen rentepercentages. Eenvoudig gezegd kun je dus geen vast bedrag noemen wat iemand zou kunnen lenen.