Hoe kan ik als zelfstandig ondernemer geld lenen?

zzp krediet aanvragen

Dit artikel gaat over hoe je als zelfstandig ondernemer een ZZP krediet aanvragen kunt of een andere type lening. Zolang we niet praten over risicodragend kapitaal of een schenking, dan hebben we het over een lening in enigerlei vorm. Het bedrag dat je verkrijgt, dien je in zijn geheel terug te betalen, plus rente en andere kosten. We raden aan om na te gaan, wat de overheid in deze voor je kan betekenen. We sluiten af met twee paragrafen over de aanvraag.

zzp krediet aanvragen

Overheid

Alvorens een financiering aan te vragen, is het goed om te weten dat er van overheidswege een steun- en herstelpakket wordt geboden. Een deel van het pakket heeft met de COVID-19-epidemie te maken en geldt tijdelijk. Het gaat te ver om hier het pakket door te lopen, vanwege de omvang ervan. De Kamer van Koophandel biedt echter de ‘Regelingencheck’ en VNO-NVW/MKB Nederland de ‘Coronacalculator’. Dat zijn nuttige hulpmiddelen.

De aanvraag

Hoe ga je een ZZP krediet aanvragen of andere leningsvorm. De eerste stap is meestal online. Je vult een formulier zo gedetailleerd en nauwkeurig mogelijk in. Dat is natuurlijk heel belangrijk, omdat het de eerste stap is. Alle zekerheden die je kunt geven, moet je natuurlijk noemen. Bij een lopend bedrijf dien je te laten zien hoe je bedrijf de afgelopen jaren heeft gedraaid en hoe de balans eruitziet. Bij een startend bedrijf is dat natuurlijk niet mogelijk en zal je met een overtuigend ondernemingsplan moeten komen. In alle gevallen dient onder meer duidelijk te zijn, hoeveel geld je wilt lenen, waaraan dat zal worden besteed, wat de verwachte revenuen en je aannames zijn, en de looptijd van de lening.

Vervolg

Als de financiële instelling je aanvraag accepteert, dan doen ze een eerste voorstel. Is dat voorstel te doen voor je, dan bevestig je dat aan die financiële instelling. Een persoonlijk gesprek is normaliter de volgende stap, gevolgd door een definitieve offerte. Na zorgvuldige bestudering, teken je die, als je geen problemen hebt met de voorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *