Het behalen van een aanhanger rijbewijs

be rijbewijs halen

De kans is groot dat je ooit al wel eens van het aanhanger rijbewijs hebt gehoord. Sinds een aantal jaar zit er een verschil in de verschillende mogelijkheden van het aanhanger rijbewijs. Op dit moment zijn de regels namelijk strenger dan dat deze voorheen waren. Zo zijn er meer beperkingen verbonden aan het huidige BE rijbewijs. Sinds het jaar 2013 zit er een limiet aan het maximale gewicht van deze aanhanger. Op dit moment ligt dit limiet op 3500 kilo. Dit is dus het gewicht van een lege aanhanger inclusief het laadvermogen. Naast het BE rijbewijs, is er ook nog het B+ rijbewijs. Deze variant wordt ook wel code 96 genoemd. Als je in het bezit bent van dit rijbewijs mag je iedere aanhanger trekken. Tenminste, als het totale gewicht van de auto en de aanhanger niet hoger is dan 4250 kilo,

aanhanger rijbewijs

Maximale treklast sinds 2013

Deze maximale treklast is in 2013 ingevoerd om gevaarlijke situaties te voorkomen. Helaas zijn er een aantal jaar geleden ongelukken gebeurt met aanhangers. Om ervoor te zorgen dat deze ongelukken in de toekomst minder vaak voor gaan komen, zijn er een aantal strengere regels ingegaan. 

aanhanger rijbewijs

Aanhanger trekken met B rijbewijs

De totale massa van zowel het voertuig als de aanhanger is bepalend voor het type rijbewijs. Dit komt voornamelijk doordat een zwaar voertuig moeizamer afremt. Helaas kan niet iedereen hier goed mee omgaan. Dit is dan ook de reden dat je met een standaard B rijbewijs een aanhanger mag trekken tot een gewicht van 750 kilo. Wil je graag je aanhanger rijbewijs halen? Dan is het verstandig om dit binnen één dag te doen. Hierdoor is de kans van slagen groter. Bovendien bespaar je hier ook nog eens veel tijd mee.