Dit moet je weten over bitcoin kopen

Bitcoin kopen

Bitcoin is wat we noemen cryptogeld. Het is digitaal geld dat alleen bestaat op basis van een blockchain en een bepaalde waarde die eraan wordt gehangen. Het is dus geen fysiek geld. Bitcoin bestaat alleen digitaal en je kunt het niet vastpakken. Bitcoin kopen is een goede manier om je geld te investeren als je geen zin hebt om het op een bank te zetten.

Het vertrouwen in banken

Bitcoin kopen

Steeds meer mensen hebben hun vertrouwen verloren in banken. Hoewel het bij sommigen ook al weer opkrabbelt is er een periode geweest waarin men de bank totaal niet vertrouwde. Dat gebeurde tijdens de meest recente financiële crisis in 2008. Vanaf dat moment – toen de banken vielen en veel mensen geld kwijt raakten – begon Bitcoin op te komen. Bitcoin is de meest populaire cryptovaluta omdat deze precies tijdens dat moment in onze recente geschiedenis opkwam. Mensen investeren in Bitcoin en haalden hun geld weg bij banken omdat ze deze manier van investeren betrouwbaarder vonden. Sommige mensen hebben zo letterlijk miljoenen verdiend.

Bitcoin kopen

Bitcoins zijn in daling

Bitcoins kopen is nog altijd een goed idee als je geld wil verdienen maar die mooie verhalen van mensen die er miljoenen mee verdienen zijn wel verleden tijd. Dat gold echt vooral voor de mensen die er als eerste bij waren. Zij hadden bitcoins toen ze nog niets waard waren en hebben lang genoeg gewacht met verkopen. Toch kun je er ook nu nog veel op verdienen, en het is voorlopig nog steeds meer dan op een spaarrekening bij een normale bank.