Dakrandbeveiliging: ook bij platte daken hard nodig

Bouwhelmen

Bij sommige beroepen moeten werkers met enige regelmaat op daken van huizen en andere gebouwen werkzaamheden verrichten. Denk hierbij aan dakdekkers en monteurs en schoonmakers van zonnepanelen. Daarbij is het een logische conclusie dat het op platte daken veiliger werken is dan op hellende daken. Op een hellend dak kun je sneller ten val komen én leidt je val onmiddellijk tot zeer gevaarlijke situaties. Toch zijn ook platte daken niet vrij van gevaren. Dit wordt ondersteund door het feit dat valbescherming verplicht wordt gesteld bij werkzaamheden die op een hoogte van meer dan 2,5 meter worden uitgevoerd. Dus of je nu op platte of op hellende daken een klus laat uitvoeren, dakrandbeveiliging is hierbij altijd noodzakelijk.

Dakrandbeveiliging

Met beveiliging verwezenlijk je deze voordelen

Wanneer je werkzaamheden op een plat dak wilt laten uitvoeren en je kiest ervoor hierbij gebruik te maken van dakrandbeveiliging, dan voldoe je niet alleen keurig aan de wet, ook realiseer je deze voordelen voor je bedrijf en je medewerkers:

• Alle medewerkers op het dak kunnen veilig werken, en dat door het aanbrengen van slechts één constructie aan dakrandbeveiliging.

• Door de gegarandeerde veiligheid kan men zich beter op het werk focussen, waardoor een hogere productiviteit wordt behaald. 

• De aanwezige medewerkers hoeven dankzij de dakrandbeveiliging niet per se extra veiligheidsmaatregelen te treffen.

• Dakrandbeveiliging is doorgaans makkelijk en snel te bevestigen en te demonteren. Hierbij wordt geen schade toegebracht aan welk gebouw dan ook.

• Dakrandbeveiliging is normaliter licht qua gewicht.