Autolaadkranen huren: waar doe je dat?

vermeer

Autolaadkranen zijn enorm handig als je een hijskraan nodig hebt die je ook direct moet vervoeren. Een autolaadkraan is namelijk een combinatie van een hijskraan en een auto  waardoor je direct over beide mogelijkheden beschikt. Het grote voordeel van autolaadkranen is dat je hiermee eigenlijk overal wel kunt komen, omdat het zeer wendbaar is. Maar waar kun je nu het beste autolaadkranen huren? In dit artikel geven we je een aantal tips.

Locatie

autolaadkranen

In Nederland vind je meerdere bedrijven die autolaadkranen verhuren. Je kunt eigenlijk altijd het beste kiezen voor een verhuurbedrijf dat dichtbij jou in de buurt is gevestigd. Hiermee bespaar je over het algemeen ook kosten, omdat je minder ver hoeft te rijden met de autolaadkraan en hem dus ook minder lang hoeft te gebruiken.

Wel of geen machinist

Voor het besturen van autolaadkranen heb je een certificaat nodig. Beschik je hier niet over? Dan zul je een autolaadkraan met machinist moeten huren. Bij de meeste verhuurbedrijven is dit wel mogelijk, maar vraag hier altijd naar. De kosten van het huren van een autolaadkraan met machinist zijn over het algemeen ook hoger. Het is slim om dit op te vragen, zodat je weet hoeveel je uiteindelijk kwijt zult zijn.

Kraan

Kosten

Natuurlijk zijn bij het huren van een autolaadkraan ook de kosten van belang. Je kunt de kosten bijvoorbeeld verlagen door een autolaadkraan zonder machinist in te huren. Wel dien je dan zelf over een certificaat te beschikken. Gebruik je vaker een autolaadkraan en heb je geen certificaat? Dan is het wellicht om zelf een certificaat te behalen. Zo bespaar je uiteindelijk waarschijnlijk ook in de kosten.

Verder kun je de prijzen van verschillende autolaadkranen verhuurbedrijven met elkaar vergelijken. Dit kan op sommige websites of je kunt de prijzen van elk bedrijf apart checken. Aan de hand van je vergelijking kun je bepalen waar je het voordeligst uit bent.