Aanleg sportvelden

Sportvelden

Een zorgvuldige en kwalitatief goede aanleg sportvelden draagt bij aan het plezier wat sporters hebben. Want het ene sportveld is het andere niet. Een tennisveld moet veel harder zijn dan een voetbalveld. En je kunt natuurlijk best een balletje trappen op een braakliggend stukje gras of een parkeerplaats, maar dat mag je niet vergelijken met een echt voetbalveld. Een goede aanleg sportvelden zorgt er ook voor dat de spelers minder snel last hebben van blessures. BTL Advies heeft veel kennis in huis over een correcte aanleg sportvelden. Je kunt er terecht voor de voorbereidende werkzaamheden, de praktische uitvoering en voor het onderhoud.

Sporten

De ondergrond is cruciaal bij aanleg sportvelden

Bij tennis is het belangrijk dat de bal goed kan stuiteren tijdens het spel. Dat kan door een harde ondergrond, zoals gravel en beton, maar ook op kort gemaaid gras of kunstgras. Het gras dat voor een tennisveld wordt gebruikt is niet geschikt voor een voetbalveld. Bij een voetbalveld is het juist belangrijk dat de ondergrond wat zachter is. De bal stuit dan minder hoog op. Een voordeel van een zachter veld is ook dat er met een gerust hart een tackle kan worden uitgevoerd. Al deze aspecten van de ondergrond worden meegenomen door de afdeling aanleg sportvelden van BTL Advies.

Sporten

Onderhoud en aanleg sportvelden zijn even belangrijk

Je kunt door BTL Advies allerlei soorten sportvelden laten aanleggen. Naast alle theoretische kennis beschikt BTL ook over vakmensen en machines, die dat uitstekend kunnen uitvoeren. Met een speciale gravelmachine kan een tenniscourt in zeer korte tijd worden gerealiseerd. Er is ook een uitgebreid machinepark voor het onderhoud van de velden. Want aanleg sportvelden is een vak apart, maar onderhouden van sportvelden ook. BTL heeft methodes ontwikkeld om sportvelden zonder chemische hulpmiddelen te onderhouden. Dat gebeurt op basis van biologische ongediertebestrijding.